Informacja o warsztatach kulinarnych w ramach POPŻ 23.01.2020 r.

W dniu  23.01.2020 r.  odbędą się warsztaty kulinarne "Wykorzystuję - nie marnuję czyli zero waste w kuchni"

  1. grupa godz. 9:00

  2. grupa  godz. 11:30

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:

  • Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
  • Poznanie sposobów na komponowanie wartościowych posiłków z wykorzystaniem produktów często marnowanych
  • Poznanie sposobów na ograniczenie marnowania żywności w kuchni

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:

  • zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych w kuchni,
  • zdobędą informację nt. wykorzystania produktów spożywczych by zapobiec ich marnowaniu,
  • zdobędą umiejętności komponowania posiłków z często marnowanych produktów spożywczych,
  • zdobędą informacje na temat wykorzystania resztek produktów


 
UCZESTNIKAMI WARSZTATÓW MOGĄ BYĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE OSOBY ZAKWALIFIKOWANE DO OTRZYMANIA POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ TJ.  DLA KTÓRYCH WYSTAWIONO SKIEROWANIA DO OTRZYMANIA POMOCY.

Loga na strony intrnetowe